Oslo Børs’ beste utbytteaksjer 2023

Tom Jacobsen

Oppdatert:

Med historisk lave renter og høy volatilitet har investorer igjen fått sansen for utbytteaksjer. Her er de syv beste utbytteaksjene på Oslo Børs for 2023.

Etter det som bare kan oppsummeres som et svært volatilt år har utbytteaksjer igjen fått sterk medvind på Oslo Børs. Med en styringsrente som er nær null, og en inflasjon på rundt 3% er det begrensede muligheter for investorer som ser etter en direkteavkastning med lav risiko. Nettopp derfor har utbytteaksjer nok en gang blitt en favoritt sammenlignet med obligasjoner og sparekontoer.

Høy forutsigbarhet og stabile kontantstrømmer har gjort utbytteaksjer til gunstige investeringer for investorer som ønsker høy direkteavkastning. Spesielt en sektor på Oslo Børs skiller seg positivt ut for investorer som ønsker stabile utbytteaksjer i 2023. Finansbransjen og norske banker kan fremstå som en trygg havn for utbytteinvestorer. Sektoren er sentrert rundt det nordiske markedet og dermed lite påvirket av det som skjer utenlands. I tillegg har norske husholdninger en stabil økonomi og risikoen for mislighold er dermed marginal.

Kjøp utbytteaksjer uten kurtasje med eToro

eToro

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

 logo

eToro er en ledende global tradingplattform som tilbyr et bredt spekter av finansielle instrumenter, fra aksjer og råvarer til kryptovalutaer. Med sitt brukervennlige grensesnitt og sosiale handelsfunksjoner lar eToro både nybegynnere og erfarne investorer følge, lære og handle med et klikk.

Fordeler

  • star iconBrukervennlig grensesnitt
  • star iconGratis demokonto
  • star iconBredt spekter av investeringer
  • star iconSocial Trading tilgjengelig

Ulemper

  • star iconGebyrer kan variere
Prøv eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Syv beste utbytteaksjene på Oslo Børs i 2023

I tabellen nedenfor har vi listet opp de syv beste utbytteaksjene for deg som er på jakt etter en forutsigbar og stabil direkteavkastning. Det finnes aksjer på Oslo Børs som har langt høyere direkteavkastning, men dette er selskaper med høy volatilitet eller lite forutsigbar inntjening. Vi har derfor ikke inkludert disse på listen vår. Hensikten med disse selskapene er å gi et alternativ til investorer som ønsker avkastning på pengene sine, men ikke ønsker høy risiko.

SelskapTickerKursDirekteavkastning 2023
ElkemELK34,36,-12,5%
Bank NorwegianBANO103,60,-9,3%
SpareBank1 SMNMING127,80,-9%
SpareBank1 Nord-NorgeNONG88,508,9%
SR-BankenSRBNK122,00,-8,5%
Sparebanken VestSVEG91,10,-8,4%
DNBDNB189,60,-7,5%

Elkem ASA

Norsk produsent og distributør av produkter av silikonbaserte materialer. Porteføljen består av følgende segmenter; silikon, silikonmaterialer, karbon og støperiprodukter. Selskapet var frem til 2011 en del av Orkla ASA, men ble deretter solgt til kinesiske China National BlueStar. Selskapet ble introdusert på børs i 2018 der China National BlueStar fortsatt kontrollerer 58,2% av aksjene.

Bank Norwegian ASA

Bank Norwegian har sitt utspring i Norwegian sfæren og er en heldigital nordisk bank. Selskapet tilbyr kredittkort, forbrukslån, høyrentekonto og forsikringsprodukter til det nordiske markedet. Moderselskapet Norwegian Finans Holding ASA ble sommeren 2016 notert på Oslo Børs. Selskapet har de seneste årene etablert seg som en dominerende aktør i det nordiske markedet for lån uten sikkerhet.

SpareBank1 SMN

Sparebank1 SMN er en regional sparebank med hovedkontor i Trondheim. Selskapet er en del av Sparebank1 alliansen og består av 46 kontorer i 42 kommuner. Banken er den dominerende finansinstitusjonen i Trondheim og på Nord-Vestlandet der de betjener rundt 223.000 privatkunder og 15.000 bedriftskunder. Selskapets dominante posisjon i regionen gir høy forutsigbarhet, samtidig som den høye direkteavkastningen gjør aksjen attraktiv.

Sparebank1 Nord-Norge

Sparebank1 Nord-Norge er et fullverdig bankkonsern med hovedkontor i Tromsø. Som en del av Sparebank1 alliansen betjener banken 350.000 personkunder og 40.000 bedriftskunder. Selskapet tilbyr blant annet regnskapstjenester, eiendomsmegler, finansiering og banktjenester. Vi liker banken for den høye direkteavkastningen og dominante posisjonen de holder i Nord-Norge. Den passer derfor utmerket som en del av en utbyttefokusert portefølje.

SpareBank 1 SR-Bank

Banken som tidligere gikk under navnet Sparebanken Rogaland er den største banken tilknyttet Sparebank1 Alliansen. Selskapet har hovedkontor i Stavanger og betjener mer enn 300.000 privatpersoner og bedrifter. Med en utlånsportefølje på 192 milliarder kroner er SR-bank den nest største norskeide banken bak DNB. Siden etablering har banken gått fra å være en tradisjonell regions bank til å satse på hele Sør-Norge. Den lave risikoen på utlånsporteføljen gjør at banken tilbyr høy forutsigbarhet og solid direkteavkastning.

Sparebanken Vest

Med røtter helt tilbake til 1823 er Sparebanken Vest den tredje største sparebanken i Norge, samt den nest eldste operative banken i Norge. Banken har over 160 milliarder under forvaltning og betjener sine 260.000 privatkunder og 10.000 bedriftskunder fra hovedkontoret i Bergen. Sparebanken Vest tilbyr et bredt spekter av tjenester til sine kunder som inkluderer meglertjenester, finansiering, boligkreditt, banktjenester og forsikring. Sparebanken Vest har de samme kjennetegnene som en rekke andre institusjoner på listen vår, nemlig dominerende aktør i sin region og lang forutsigbar historikk. Dette er noe vi priser høyt i volatile tider, men den høye direkteavkastningen passer også utmerket i tider med historisk lave rentenivåer.

DNB ASA

Det som startet som Christiania Sparebank i 1822 har gjennom 200 år utviklet seg til å bli den nest største banken i Norden. Banken er den største banken i Norge med en egenkapital på ca. 250 milliarder. DNB tilbyr tjenester innen personmarkedet, Corporate banking, aksjehandel, Wealth Management, betalingsløsninger og finansiering. Banken tilbyr investorer en spesiell stabilitet da staten ved Nærings- og handelsdepartementet er største aksjonær med 34%. Langsiktig eierskap og høy direkteavkastning gjør at DNB har tjent seg en plass på listen vår over utbytteaksjer 2023.

Derfor bør du vurdere utbytteaksjer

Spesielt i volatile markeder som det vi befinner oss i nå, kan det være vanskelig å finne investeringer som tilbyr høy direkteavkastning og lav risiko. Derfor er utbytteaksjer på Oslo Børs et godt alternativ. Her har vi presentert flere stabile selskaper som er godt etablert i Norge, samtidig som de tilbyr forutsigbarhet for eierne sine. På denne måten kan du sikre avkastning og kontantstrøm fra din portefølje uten å ta uforsvarlig høy risiko.

Kjøp utbytteaksjer uten kurtasje med eToro

eToro

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

 logo

eToro er en ledende global tradingplattform som tilbyr et bredt spekter av finansielle instrumenter, fra aksjer og råvarer til kryptovalutaer. Med sitt brukervennlige grensesnitt og sosiale handelsfunksjoner lar eToro både nybegynnere og erfarne investorer følge, lære og handle med et klikk.

Fordeler

  • star iconBrukervennlig grensesnitt
  • star iconGratis demokonto
  • star iconBredt spekter av investeringer
  • star iconSocial Trading tilgjengelig

Ulemper

  • star iconGebyrer kan variere
Prøv eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.