Investering

Tom Jacobsen

Oppdatert:

Når det kommer til å skape avkastning på egne penger er investering det beste alternativet for de aller fleste – men ettersom det alltid er forbundet en risiko til investeringer, er det mange som velger bort det å investere som en del av sin langsiktige spareplan. Dette fører til at svært mange går glipp av potensiell avkastning og sliter med at inflasjon spiser opp sparepengene.

Selv om lave renter kan ha flere positive sider på privatøkonomien vår, er det katastrofalt for sparepengene dine. I Norge har vi en pengepolitikk som styrer etter et inflasjonsmål på 2% årlig, som betyr at du må ha minst 2% avkastning årlig, kun for å ivareta kjøpekraften din.  Imidlertid betyr dagens lave rentenivå at de fleste som har penger stående i banken oppnår en rekordlav sparerente, og i noen tilfeller har man faktisk hatt negativ rente på sparepenger (dette betyr at man har måtte betale for å ha penger i banken.) 

I praksis betyr dette at en tradisjonell sparekonto ikke lenger kan slå inflasjonen, og det vil være nødvendig å søke andre måter å få pengene sine til å vokse på. Her kommer investeringer inn som en viktig kilde for langsiktig sparing.

Dersom du er helt ny til investering kan det fort virke skremmende å skulle putte sparepengene inn i noe annet enn banken. Derfor har vi i Investorbloggen satt oss fore å gjøre det så enkelt som mulig å finne de beste investeringsmulighetene og investeringsplattformene i Norge. Hos oss vil du finne en rekke nyttige guider, samt sammenligning av ulike plattformer som gjør det enklere å investere på nett. 

Vårt mål er å svare på spørsmålet – Investere penger i hva?

shutterstock 389930014

Vårt mål

Vårt mål er å gjøre det så enkelt og forståelig som mulig å finne frem blant ulike investeringsmuligheter. Derfor har vi samlet en rekke veiledninger og nyttig informasjon for deg som ønsker å begynne som investor. Nedenfor ser du noen temaer du kan lese mer om hos Investorbloggen.

Det finnes en rekke ulike investeringsplattformer, og enda flere investeringsmuligheter, noe som kan fremstå både skremmende og uoversiktlig for nye investorer å orientere seg i. Vår oppfatning har lenge vært at mange fremstiller investeringer som unødvendig komplisert, men det er noe vi ønsker å endre! Investeringer trenger verken være komplisert eller kostbart å sette seg inn i, og her hos Investorbloggen skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg så best vi kan. Vårt mål er at alle som ønsker skal komme i gang med investeringer raskt og på en best mulig måte.

Uansett om du skal investere i kryptovaluta, aksjer, fond eller andre investeringer er det viktig å ha god kjennskap til markedet. Derfor har vi utarbeidet en rekke veiledninger som raskt gir deg det grunnleggende om ulike aktivaklasser. Som investor er noe av det viktigste du kan investere i; din egen kunnskap. Heldigvis finnes det en rekke bøker som passer perfekt for deg som ønsker å lære mer om investeringer, og våre favoritter finner du under bøker blant våre guider. Listen er organisert etter kunnskapsnivå, og du vil dermed finne bøker godt egnet for både nybegynnere og eksperter.

  • Invester i aksjer​
  • Invester i kryptovaluta​
  • Invester i crowdlending​
  • Invester i råvarer​
shutterstock 253708558

Våre investeringsguider

Nedenfor finner du et utvalg av våre investeringsguider på ulike aktivaklasser – Du kan også fortsette å lese på denne siden for å lære mer om generelle investeringer og ulike plattformer som er tilgjengelig for investorer i Norge.

Investeringsguider

Aksjer

Fond

Obligasjoner

Gull

Kryptovaluta

Råvarer