Ordbok

Som investor kan det være utfordrende å forstå og tolke de ulike finansielle begrepene som brukes i investeringsverden. Vi har derfor satt sammen en samling av de mest brukte og nyttige begrepene som du bør kjenne til som investor.

I vår ordbok vil du finne forklaringer på alt fra grunnleggende begreper som aksjer og obligasjoner til mer komplekse konsepter som derivater og futures. Vi har sørget for å forklare begrepene på en enkel og forståelig måte, slik at du som leser kan få en klar og grundig forståelse av hvert begrep.

Vår ordbok er ideell for både nye og erfarne investorer som ønsker å utvide sin kunnskap og forståelse av investeringsverdenen. Vi håper at du vil finne den nyttig og informativ, og at den vil hjelpe deg å ta mer informerte og veloverveide beslutninger når du investerer.

Utforsk vår ordbok ved å klikke på de ulike begrepene som interesserer deg, og lær mer om hva de betyr og hvordan de påvirker investeringene dine.

Velkommen til vår ordbok for investeringsbegreper!

Du kan bruke linjen nedenfor til å hoppe nedover til en bestemt bokstav – eller du kan utforske alle begrepene ved å bla deg ned på siden vår. Denne ordboken oppdateres kontinuerlig og vi jobber med å holde den så oppdatert som mulig. Skulle du finne et begrep som mangler – eller en feil i teksten, ta gjerne kontakt med oss slik at vi kan utbedre informasjonen.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

A

Aksje

Aksjehandel

Aksjonær

Anleggsmidler

B

Bank

Balanse

C

D

Datterselskap

Direkteavkastning

Driftsresultat

Day trading

E

F

G

Generalforsamling

H

I

J

K

Konsern

Kjøp og Hold

Kundefordringer

L

M

N

Nettmegler

Nettoresultat

O

Omsetningsmidler

P

Q

R

Regnskap

Resultatregnskap

S

Styreleder

Styremedlem

Styret

Swing Trading

T

U

Utbytte

V

Varelager

Verdipapirer

W

X

Y

Yield

Z

Æ

Ø

Å